top of page

veelgestelde vragen

Werk je enkel met mensen die plantaardig eten?

​

Nee, iedereen is welkom bij me. Ik verkies ervoor om inclusief te werken. Het voedingsadvies dat ik geef, zal wel steeds gericht zijn op plantaardige voeding. Maar ik veroordeel niemand omwille van zijn voedingspatroon. Mijn taak is om jouw te informeren over voeding die voor jou het gezondste effect zal hebben.  

​

Waar is je praktijk?

​

Ik heb momenteel geen 'fysieke' praktijk. Mijn consultaties gaan enkel online/virtueel door. 

​

Doe je ook virtuele consultaties?

​

Ja, het grootste deel van mijn consultaties doe ik virtueel en dat gaat heel goed. Ik gebruik daarvoor gebruik een gebruiksvriendelijk online videoplatform dat voldoet aan de privacy-voorwaarden die door de overheid werden voorgeschreven. 

​

Wat is het verschil tussen een diëtist en een voedingsdeskundige?

​

Een diëtist heeft een Bachelor diploma in de Voedings- en Dieetkunde en heeft 600 uren klinische stage voltooid in een ziekenhuis. Na het behalen van het diploma is de diëtist ook erkend door het RIZIV. 

Voor een diploma voedingsdeskundige omvat 90 lesuren en is het diploma is niet erkend. 

​

Wordt mijn consultatie terugbetaald?

​

Dat hangt af van je ziekenfonds. Ieder ziekenfonds heeft eigen voorwaarden voor de terugbetaling van een consultatie. Veel voorkomend is de terugbetaling na 4 consultaties. 

​

Hoeveel keer moet ik best komen voor een behandeling?

​

Dat moeten we samen bekijken. Het beste is minimum 2 consultaties, zodat we in een opvolgingsconsultatie jouw evolutie kunnen bekijken en eventueel bijsturen. 4 consultaties zijn zeker voldoende om gezonde eetgewoonten aan te leren en het advies blijvend toe te passen. Voor mensen die willen herstellen van verstoord eetgedrag of een eetstoornis kunnen meer dan 4 consultaties aangewezen zijn. De frequentie en het aantal wordt steeds in overleg en afhankelijk van de individuele noden beslist.  

​

Waarom zou ik voor het (H)eerlijk Intuïtief traject moeten kiezen?

​​​

Je bent het beu om altijd van dieet naar dieet te gaan. 

Je hoofd wordt beheerst door obsessieve gedachten over voeding, je gewicht en je lichaam.

Momenten van 'controle/ik ben goed bezig' worden afgewisseld door controleverlies. Je gebruikt eten om je emoties te stillen. 

Het gevecht tegen je lichaam maakt je zo moe.

Misschien ben je al naar een diëtist gegaan en heeft die jou tijdelijk kunnen helpen, maar ben je nu 'terug bij af'.

Ik begrijp het allemaal!

Maar jouw lichaam is niet het probleem. Jouw wilskracht is niet het probleem.

Onze dieetcultuur is het probleem!

Via de principes van Intuïtief Eten help ik jou om jezelf eindelijk uit de 'alles of niets' mentaliteit te verlossen. Ik begeleid je naar een leven waarin je uit de vicieuze cirkel van diëten, overeten en schuldgevoelens kan treden. 

Zodat je een leven kan leiden waarin je jezelf goed kan voelen over eten en meer vertrouwen krijgt in jouw eetpatroon en voedingskeuzes. 

Elke dag kan beginnen zonder die kritische gedachten of gevoelens van schaamte en eet volgens de signalen die je lichaam je geeft. 

Je leert hoe je je lichaam kan respecteren en hoe zorg dragen voor dat lichaam en uiteindelijk ook jezelf gemakkelijk is.

 

 

 

Hoe werkt de betaling?

​​

De betaling gebeurt meteen na de consultatie en kan cash of via overschrijving met de Bancontact of Payconic app. 

​

Wat is intuïtief eten?

​

Intuïtief eten is een niet-dieet aanpak en een model waarover reeds meer dan 125 wetenschappelijke studies werden uitgevoerd. Duurzame en gezonde leefstijl gewoontes vormen de kern van deze aanpak waarbij interne signalen de voorkeur krijgen boven gewicht en externe factoren. De 10 principes van intuïtief eten zijn: verwerp de dieetmentaliteit, leer honger (her)kennen, sluit vrede met voeding, daag de voedingspolitie uit, respecteer je verzadiging, ontdek wat je lekker vindt, ga om met je gevoelens zonder voeding te gebruiken, respecteer je lichaam, doe aan lichaamsbeweging waar je je goed bij voelt en draag zorg voor je gezondheid met evenwichtige gezonde voeding.

​​

Wat zijn de voordelen van meer plantaardig eten?

​

Een evenwichtig plantaardig eetpatroon voorziet in de noodzakelijke voedingsbehoeften en draagt in grote mate bij aan de preventie van ziekten zoals hart-en vaatziekten, kanker en diabetes. Een voedingspatroon dat bestaat uit een variatie van groenten, fruit, noten, zaden, peulvruchten, volle granen en een beperkte hoeveelheid vet zorgt ervoor dat het lichaam de nodige voedingsstoffen binnen krijgt om goed te functioneren en goed te herstellen van stress, ziekte, trauma en aanvallen van buitenaf. Een plantaardig eetpatroon is duurzaam en is niet enkel bevorderend voor het lichaam, maar  ook goed voor het milieu en de planeet. Hier vind je meer uitleg.

​

Wat is het verschil tussen plantaardig en vegan?

​

Veganisme is een ethische overtuiging die niet enkel wijst op een manier van eten, maar ook een manier van leven. Veganisten kiezen ervoor om alle producten van dierlijke oorsprong uit hun consumptiepatroon te verwijderen. Ze gaan bewust om met wat ze eten, maar ook met wat ze dragen en gebruiken in het dagelijkse leven. Zo schrappen ze vlees, vis, zuivel en eieren uit hun eetpatroon, maar kiezen ze er ook voor geen kledij te dragen die gemaakt werd van wol, zijde of leer en zullen ze voor schoonheids- en schoonmaakproducten zich verzekeren dat deze niet op dieren werden getest en geen dierlijke producten bevatten. Als diëtist leg ik me hoofdzakelijk toe op jouw voeding en eetpatroon en daarom verkies ik dus om het te hebben over plantaardige voeding.

​

Kan ik vegan/plantaardig eten en toch nog intuïtief eten? Vegan/plantaardig is toch strikt?

​

Plantaardig eten kan restrictief lijken, maar dat is het alles behalve! Naast de overvloed aan groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden en volle graanproducten waaruit je kan kiezen, bestaat er ook nog andere vegan voeding waarvan je kan genieten. Deze is per definitie misschien minder gezond door het bewerkte karakter ervan, maar als je intuïtief eet, bestaan er geen goede of slechte voedingsmiddelen. 

Onbewerkte plantaardige producten eten, is gelinkt aan een betere gezondheid, maar voeding met een beperkte geest  benaderen, verhoogt het risico op een verstoord eetpatroon of eetstoornissen. Intuïtief eten geeft voorrang aan interne signalen zoals honger en verzadiging, in plaats van te focussen op externe factoren zoals strikte dieetregels of het nastreven van vermagering. Het belangrijkste doel is een goede relatie te krijgen met voeding en te eten op een manier waarop jij je fysiek en mentaal het beste bij voelt. Studies over intuïtief eten tonen aan dat deze aanpak gelinkt is aan een betere inname van voedingsstoffen, minder verstoord eetgedrag en het behoud van een gezond lichaamsgewicht.

​

Vraag 1
Vraag 2
Vraag 3
Vraag 4
Vraag 5
Vraag 6
Vraag 7
Vraag 8
Vraag 9
Vraag 10
Vraag 11
Vraag 12

Nog geen antwoord op je vraag?

bottom of page