top of page
  • Foto van schrijverCharline

Supersnelle en verfrissende energy balls

Bijgewerkt op: 18 jul. 2022Een tijdje geleden kocht ik medjool dadels en tot mijn grote verwondering bleven ze gewoon liggen. Ik had ze met zoveel enthousiasme meegenomen uit de supermarkt en toch verloren ze plots hun magie eens ze thuis waren. Ik had er blijkbaar geen zin in en kreeg bijna medelijden met die exotische suikerbommetjes die me niet konden bekoren. Toen herinnerde ik me een heel eenvoudig receptje dat ik in de warme zomermaanden maakte in het Zuiden van Frankrijk. Even checken of ik de andere ingrediënten had liggen, want als ik iets in mijn hoofd krijg, wil ik dat hier en nu meteen uitvoeren! Impuls-Charly komt dan in me naar boven en die medjool dadels moeten dan direct in een lekkere snack veranderen. Yes, alles was aanwezig! Cashewnoten, check! Kokos snippers, check! Citroen, check! Vanaf dan moet het allemaal snel gaan. Een wervelwind raast dan door mijn keuken die binnen de kortste keren in een stort transformeert. Herkenbaar?


Waarom jij dit ook moet proberen? Wel, de balletjes zijn volledig rauw, snel klaar zonder gedoe met de oven en zo bevredigend lekker! Je houdt er hoogstens wat plakkerige handen en wat afwaswerk aan over.Deze smaakbommetjes zijn tropisch en verfrissend door de toets van kokosnoot en citrus.


En als je geen zin hebt om ze zelf te maken, dan kan je ze nog steeds kopen in de supermarkt, want de Lemon Drizzle bars van Nakd lijken er heel hard op. Maar dan mis je natuurlijk wel dat ene speciale ingrediënt: jouw liefde die je erin hebt gestoken om ze te maken!


Voor we eraan beginnen dus nog even opsommen wat de ingrediënten zijn:


Medjool dadels: zoete cadeautjes van de natuur vol natuurlijke suikers, vezels en een bron van vitaminen en mineralen


Cashewnoten: bron van plantaardig eiwit, onverzadigde vetten en mineralen zoals zink, koper, magnesium en fosfor


Kokos snippers: goed voor jou dankzij de vezels die de vertering bevorderen en de middellange vetzuren die energie aanbrengen


Citroen rasp en sap: bron van Vitamine CRECEPT


150 gram medjool dadels

150 gram cashewnoten

25 gram kokos snippers of rasp

Sap van een halve citroen

Citroenzeste van een volledige citroen

Snuifje (zee)zout


METHODE


Haal de pitten uit de dadels en snij ze in stukken. Voeg alle ingrediënten toe aan een foodprocessor of staafmixer met hakfunctie. Hou enkel een lepeltje cashewnoten en kokos snippers achter. Blend alles fijn tot een kleverige massa ontstaat die op deeg lijkt. Voeg dan de resterende cashewnoten en kokos snippers toe en mix nog heel even. Zo krijg je een variatie in textuur. Maak bolletjes van het deeg en laat ze afkoelen in de koelkast gedurende een uur. Voor je ze in de koelkast steekt, kan je ze versieren door ze te rollen in verschillende soorten zaden zoals hennep, chia- of lijnzaad voor een toevoeging van extra voedingswaarde. Je kan ze tot 5 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.Comments


bottom of page